هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
متاسفانه محتوایی پیدا نشد
بالابر ساختمانی یا بالابر کارگاهی و یا وینچ ساختمانی یکی از تجهیزاتی است که برای ساختمانهای در حال ساخت و بازسازی استفاده میشود. همچنین در بسیاری از فروشگاهها، معادلن، انبارها، اسکلهها و برای تخلیه و بارگیری در کامیونها از بالابر استفاده میشود. این دستگاه میتواند بارهایی که حمل آنها از پله دشوار است و یا بالا بردن آنها با آسانسور فشار زیادی به آن وارد میکند، مورد استفاده قرار گیرد. اما یک بالابر ساختمانی چگونه کار میکند؟ از چه قطعاتی تشکیل شده است و در چه جاهایی میتوان از آن استفاده کرد. با ما همراه باشید تا به شما پاسخ دهیم.
خرید والپست آماده
اگر قصد تهیه یک بالابر ساختمانی یا کارگاهی را داشته باشید، باید چند ویژگی مهم آن را در نظر داشته باشید:
داشتن سیم بکسل متناسب با وزن بالابر
داشتن پایه و ریل مقاوم با ضریب امنیتی بالا
داشتن قطعات باکیفیت
داشتن الکترو موتور قدرتمند
تسمه تنگ چیست؟
برای ساختمانهایی که در حال احداث هستند و یا قصد بازسازی آنها را دارید، این دستگاه میتواند به انتقال مصالح و بارهای سنگین کمک زیادی کند. برای بالا بردن بتن، پروفیل و یا هر مصالح دیگری که باید به طبقات بالای ساختمان فرستاده شود، یک بالابر به افزایش سرعت ساخت و ساز کمک زیادی میکند. از سوی دیگر به جای استخدام نیروی انسانی برای حمل تجهیزات و مصالح به طبقات بالا، با کمک این دستگاه میتواند میزان هزینههای دستمزد را کاهش دهید.
از سوی دیگر استفاده از وینچ ساختمان به دلیل درگیر نبودن نیروی انسانی، احتمال بروز حادثه بسیار کم است و حتی به صفر میرسد. از این دستگاه میتوان برای جابجا کردن هر نوع مصالح و تجهیزات بین طبقات استفاده کرد.
خرابی گیربکس بالابر ساختمانی میتواند کل فرایند ساخت و ساز را تحتتاثیر قرار دهد و متوقف کند. گیربکسها نقش کلیدی در بالابرهای ساختمانی بر اساس انتقال نیرو و کنترل حرکت دارند. ضمن اینکه تنظیم سرعت و تبدیل گشتاور را هم کنترل میکنند. در این خصوص ممکن است نشانههایی خبر از خرابی گیربکس دهد و باعث اختلال در کارایی و اثربخشی عملیات ساختمانی شود.مواجه شدن با هر هشداری در مورد خرابی باید به سرعت بررسی شود و در جهت رفع آن، تمهیدات لازم انجام شود.
تسمه بولت چیست؟
یک بالابر ساختمانی از قطعات و اجزاء مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
الکتروموتور بالابر
مهمترین و اصلیترین قطعه در این دستگاه، الکتروموتور است که باید نیروی الکتریکی را به نیروی چرخشی یا دورانی تبدیل کند. در واقع این موتور بالابر ساختمانی که میتواند با کمک برق، سیستم را به حرکت درآورد. این قطعه میتواند به دو شکل تک فاز یا سه فاز باشد. از الکتروموتورهای تک فاز برای بالابرهای فروشگاهی و سبک استفاده میشود. در حالی که برای یک بالابر صنعتی و ساختمانی از الکتروموتورهای سه فاز استفاده میکنند.
زمان خرید الکتروموتور این دستگاه باید به میزان وزنی که باید حمل کند و ارتفاعی که باید در آنجا نصب شود، توجه داشته باشید.
گیربکس بالابر مصالح ساختمانی
برای اینکه بالابر بتواند دور الکتروموتور را به قدرت تبدیل کند، در آن از گیربکس استفاده میشود. این قطعه کاهنده و مبدل میزان دور و بالا برنده نیروی خارجی در دستگاه بالابر هستند. کیفیت و جنس این قطعه بر روی میزان توان بالابر در جابجا کردن مصالح ساختمانی تاثیر زیادی دارد. گیربکس از نوع حلزونی است تا زمانی که الکتروموتور از کار افتاد و یا برق قطع شد، گیربکس قفل شود و در همان حالت باقی بماند. با این عملکرد، از بروز حادثه و سقوط بالابر جلوگیری میشود.
نقش گیربکس در بالابر ساختمانی
صنعت ساخت و ساز بسیار پویا و همیشه درحال فعالیت و ایجاد سازههای ساختی است. در این حوزه گیربکسها، نقش مهمی در ماشینآلات و تجهیزات ساختمانی و همینطور بالابرها دارند. این دستگاه کمک میکند تا عملیات کارآمدتر و با قدرت بیشتری انجام شود.
انتقال نیرو و کنترل حرکت، تنظیم سرعت و تبدیل گشتاور بر عهده گیربکس است. جابهجایی مواد سنگین و حرکت در میان طبقات در ارتفاعات بلند به کمک انتقال نیرو از موتور و کنترل آن با گیربکس صورت میگیرد.
خرابی گیربکس بالابر ساختمانی باعث عدم کنترل سرعت و ناکافی بودن قدرت لازم در تغییر مسیرها و جابهجاییها میشود. با این اختلال، عملکرد تجهیزات و بالابرها با مشکل مواجه میشوند. ضمن اینکه اثربخشی عملیات ساخت و سازها کاهش مییابد و بهرهوری مشکلساز میشود.
علاوهبر این، خرابی گیربکس منجر به متوقف شدن انتقال بارها یا حرکت در طبقات میشود. عدم تامین نیروی مورد نیاز از سمت گیربکس باعث اختلال در چرخش و حرکت مناسب میشود و فرایند عملیات صاف و دقیق را متوقف میکند.
جدا از این میتواند ایمنی اپراتورها را نیز به خطر اندازد و کیفیت عملیات را تحتتاثیر قرار دهد. ایجاد حرکتهای نامنظم و تنشهای لرزشی از نشانههای خرابی گیربکس بالابر ساختمانی است و این اتفاق بهرهوری عملیات ساختمانی را به حداقل خود میرساند.
انواع گیربکس را بشناسید
انواع گیربکس در ۲ گروه کاهنده و افزاینده قرار میگیرند. گیربکسهای کاهنده، بین محرک و متحرک قرار میگیرند و دور مورد نیاز را تامین میکنند که در مدهای مختلفی ساخته میشوند. در انواع افزاینده، نیاز به دور بالا برای تغییرات سرعت و گشتاور است. بهطور کلی میتوان گیربکسها را بر اساس موتور در گروههای زیر تقسیمبندی کرد.
حلزونی
هلیکال یا شافت مستقیم
آویز یا شافت موازی
کرانویل پینیون
گیربکس صنعتی
خورشیدی
گیربکس دور متغیر
سایکلو
وینچ یا قرقره برای جمع کردن سیم بکسل کاربرد دارد تا از تاب خوردن و پیچش آن جلوگیری شود. آلیاژی که برای تهیه قرقره استفاده میشود، از جنس فولاد است تا میزان مقاومت این قطعه برای جمع کردن سیم بکسل را بالا ببرد. قرقره بالابرهای ساختمانی میتواند یک سیم تا ۴۰ متر را به راحتی جمع کند. البته برای ساختمانهای بلند و برجها میتوان قرقره قدرتمندتری را روی دستگاه نصب کرد تا توان جمع کرد سیم بزرگتر را داشته باشد.
این قطعه در واقع همان طناب فولادی است که از چندین کابل مقاوم ساخته شده است. این کابلها به یکدیگر پیچیده شدهاند تا میزان مقاومت سیم بکسل را بالا ببرد. در تمامی بالابرها اعم از فروشگاهی، صنعتی و ساختمانی، سیم بکسل یک قطعه مهم محسوب میشود که طول آن، ارتفاع بالا رفتن بالابر را مشخص میکند. برای مثال یک سیم بکسل استاندارد ۲۰ متر تا ۱۰ متر بالابر را بالا میبرد. شما میتوانید با توجه به طبقات ساختمان، طول این سیم بکسل را بیشتر کنید.
یکی دیگر از قطعات مهم در این دستگاه، جعبه است که تمامی تجهیزات دستگاه روی آن قرار میگیرد. از جمله این تجهیزات باید به قرقره، سیم بکسل، گیربکس و الکتروموتور اشاره کنیم که به شکل ریلی روی جعبه قرار گرفتهاند و به راحتی میتوانید آنها را جابجا کنید.
جهت حمل مصالح از قبیل شن، ماسه، گونی های سیمان و …. از باکت بالابر استفاده می گردد. باکت ها در ظرفیت های مختلف با توجه به نیروی قابل حمل توسط بالابر ساخته می شوند.
برای اینکه بتوانید بالابر را روی زمین قرار دهید، به پایه نیاز دارد. این قسمت از دستگاه با استفاده از نبشی یا لولههای گازی با مقاومت بالا تهیه میشود. هر دستگاه بالابر دو پایه دارد تا بدون لرزش روی زمین قرار بگیرد.
ریل بر روی دستگاه قرار میگیرد و سپس جعبه بر روی آن نصب میشود. این کار جابجایی جعبه آسانتر میشود. قسمت انتهای ریل نیز باید بسته باشد تا جعبه از داخل آن بیرون نرود.
برای اینکه بتوانید از بالابر ساختمانی به شکل درست استفاده کنید و باعث بروز حادثه نشود، توجه به چند نکته ضرورت دارد:
– باید ابتدا دستگاه را در محل مورد نظر قرار دهید و پایههای آن را با استفاده از وزنه، سنگین کنید. با این کار از سقوط و کنده شدن بالابر در زمان کار جلوگیری میشود.
از این دستگاه باید فقط برای حمل تجهیزات و مصالح ساختمانی استفاده شود و برای حمل افراد مناسب نیست.
در شرایط آب و هوایی طوفانی نباید از آن استفاده کنید. زیرا باعث برهم خوردن تعادل بالابر شده و سقوط و حادثه را در پی دارد.
برای بالا بردن تیرآهن و میلگرد باید حتما بستهبندی شده باشند تا باعث سقوط و بروز حادثه نشود.
میزان باری که روی دستگاه سوار میشود، باید با توجه به ظرفیت و توان آن باشد.
دسته بندی:
مقالاتاز جدیدترین اخبار، دانستنی ها، جشنواره ها و قیمت ها اطلاع پیدا کنید.
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید