هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
دیوارهای حائل و دیوارهای برشی از نظر عملکرد شباهت های زیادی دارند، اما از نظر مکانیسم رفتار متفاوت هستند.
در مهندسی سازه، دیوار برشی (به انگلیسی: Shear wall) دیواری است که از قطعات مهارکننده (قطعات برشی) ساخته شده و وظیفه خنثی کردن اثر بارهای جانبی بر سازه را بر عهده دارد. دیوار برشی برای مقابله با بارهای جانبی رایج مانند بار باد و بار زلزله طراحی شده است.
اگر یک دیوار برشی را در نظر بگیریم، این دیوار تحت تأثیر نیروی جانبی مانند زلزله قرار دارد. دیوار برشی تحت تأثیر بار ورودی می تواند دو رفتار در صفحه داشته باشد: یک رفتار خمشی و یک رفتار برشی.
اما اگر مقطع دیوار برشی را در نظر بگیریم، برش ایجاد شده در دیوار در صفحه داخلی دیوار رخ می دهد.
دیوار حائل به طور کلی به دیواری اطلاق می شود که توانایی تحمل فشار خاک پشت خود را داشته باشد و از حرکت خاک به داخل جلوگیری کند. یکی از قسمت های اصلی و مهم در اجرای ساختمان، تثبیت خاک اطراف محل پروژه می باشد. این موضوع به روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از پرکاربردترین آنها استفاده از دیوارهای حائل در ترازها و سطوح منفی است. بنابراین می توان گفت مهمترین وظیفه دیوار حائل مقاومت در برابر فشار جانبی خاک در اطراف محل ساختمان است تا حرکت خاک متوقف شود و بتوانیم خاک را در جای خود تثبیت کنیم. به عبارت دیگر به این کار پایدارسازی گود نیز گفته می شود که با روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از آنها استفاده از دیوارهای حائل بتنی در طبقات منفی است.
دیوار حائل به دلیل فشار خاکی که عمود بر دیوار و پشت دیوار است خارج از صفحه عمل خواهد کرد. این عملکرد می تواند در خارج از دیوار در دو موقعیت ممکن اتفاق بیفتد:
حالت اول: خمش خارج از صفحه حول یک محور رخ می دهد و رفتار دیوار مانند رفتار یک تیر است.
حالت دوم: به دلیل خم شدن حول محور اتفاق می افتد. به عبارت دیگر تغییر شکل در اثر شکم بین ستون های دو طرف دیوار اتفاق می افتد.
از جدیدترین اخبار، دانستنی ها، جشنواره ها و قیمت ها اطلاع پیدا کنید.
(در ساعات کاری)