هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
متاسفانه محتوایی پیدا نشد
پیکور یا چکش تخریب، دستگاهی است که برای تخریب بتن، سنگ و آسفالت به کار میرود. این دستگاه در انواع شکل و اندازههای متفاوت در بازار به فروش میرسد و برای کسانی که در عملیات تخریب سازههای بتنی فعالیت میکنند، نام آشنایی است. اما برای استفاده از این دستگاه باید نکات آموزش کار با آن را بدانید.
در این بخش میخواهیم شما را با دستگاه پیکور بیشتر آشنا میکنیم و نکاتی که باید در زمان کار با آن در نظر داشته باشید را توضیح میدهیم. همراه ما باشید.
خرید والپست آماده
دستگاه پیکور یا چکش تخریب یک ابزار برقی قدرتمند است که برای تخریب سطوح غیرفلزی مانند بتن، آسفالت، سنگ و دیوار استفاده میشود. این دستگاه با زدن ضربات متوالی و سنگین به سطح مورد نظر، آن را خرد کرده و میشکند.
این دستگاه از منابع مختلفی برای تغذیه خود استفاده میکند. برخی از آنها با برق، بعضی با هوای فشرده، بعضی با مایع هیدرولیک و بعضی با بنزین کار میکنند. این دستگاه در پروژههای عمرانی و ساختمانی، تونلسازی، حفاری و کارهای سنگین دیگر کاربرد دارد. در نگاهی کلیتر این دستگاه دارای کاربردهای مختلفی است، از جمله:
تخریب ساختمانهای قدیمی و زائد
بازسازی و نوسازی فضاهای داخلی و خارجی
حفاری و ایجاد شکاف در زمین
برداشتن لایههای ناخواسته از سطوح
تولید مصالح ساختمانی بازیافتی
تسمه تنگ چیست؟
دستگاه پیکور از یک بدنه سنگین، یک دسته بلند، یک سیلندر، یک پیستون و یک قلم تشکیل شده است. نوع منبع تغذیه دستگاه پیکور ممکن است برق، باد، بنزین یا هیدرولیک باشد که پیشتر توضیح دادیم. این ۳ نوع دستگاه، تفاوتهایی با یکدیگر دارند؛ اما اصول کارکرد در آنها تقریبا مشابه است.
در حالت کلی، نحوه کار دستگاه پیکور به این صورت است که با روشن شدن محرکه (برق، باد و غیره)، پیستون درون سیلندر به حرکت درمیآید و با برخورد به قلم، ضربهای را به آن منتقل میکند. قلم که در تماس با سطح مورد نظر است، با ضربه زدن به آن، باعث تخریب سطح میشود. این عمل رفت و برگشت پیستون و قلم با سرعت بالا و به صورت مداوم ادامه مییابد تا کار تخریب به اتمام برسد.
برای کار با دستگاه پیکور باید ابتدا دستگاه را به منبع برق متناسب با ولتاژ آن متصل کنید. سپس باید قلم دستگاه را در جای مناسب قفل کرده و آن را روشن کنید. با استفاده از دستههای دستگاه، باید فشار مناسب را روی سطح مورد نظر اعمال کنید و دستگاه را به جلو و عقب حرکت دهید.
در طول کار باید از لباسهای مناسب و اقلام حفاظت فردی مانند عینک، دستکش، کلاه و هدفون مخصوص استفاده کنید. همچنین باید از نزدیک شدن به قسمتهای متحرک دستگاه و قطعات پرواز کننده خودداری کنید. پس از اتمام کار، باید دستگاه را خاموش کنید و از منبع برق جدا کنید. سپس باید قلم دستگاه را تمیز کنید و دستگاه را در جای خشک و امن نگه دارید.
تسمه بولت چیست؟
پیکورها بر اساس نوع منبع انرژی خود به سه دسته تقسیم میشوند: پیکور برقی، پیکور بادی و پیکور هیدرولیکی. برای یادگیری کار کردن با این دستگاه، ابتدا باید انواع آنها را بشناسید. در ادامه به صورت خلاصه این ۳ نوع دستگاه پیکور را معرفی میکنیم.
پیکور برقی از برق شهری یا ژنراتور برای تامین انرژی خود استفاده میکند. این نوع پیکور یک موتور الکتریکی دارد که باعث حرکت چکش درون آن میشود. پیکور برقی سبکتر و کمصداتر از دو نوع دیگر است، اما نیاز به سیم و پریز برق دارد و استفاده از آن در محلهای مرطوب خطرناک است.
پیکور بادی از فشار هوا برای تامین انرژی خود استفاده میکند. این نوع پیکور یک سیلندر هوا دارد که باعث حرکت چکش درون آن میشود. پیکور بادی قویتر و سبکتر از پیکور برقی است؛ اما نیاز به کمپرسور هوا و لولهی هوا دارد و صدای زیادی تولید میکند.
پیکور هیدرولیکی از فشار روغن برای تامین انرژی خود استفاده میکند. این نوع پیکور یک پمپ هیدرولیک دارد که باعث حرکت چکش درون آن میشود. پیکور هیدرولیکی قویترین نوع پیکور است؛ اما نیاز به یک واحد تولید روغن و لوله روغن دارد و قابل حمل نیست.
برای استفاده از پیکور، لازم است نکاتی را در رابطه با آن بدانید تا هم دستگاه عمر بیشتری داشته باشد و هم سلامت شما به خطر نیفتد. این نکات را در ادامه لیست کردهایم:
قبل از روشن کردن دستگاه، اطمینان حاصل کنید که سیم برق و اتصالات آن سالم و محکم باشند.
دستگاه را در محلی خشک، تمیز و دور از منابع حرارتی و نوری (نور مستقیم خورشید یا گرمای زیاد) قرار دهید.
دستگاه را فقط با ولتاژ و فرکانس مشخص شده در برچسب آن تغذیه کنید.
هنگام استفاده از دستگاه، دمای محیط را در محدوده ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد نگه دارید.
هنگام استفاده از دستگاه، از پوشیدن لباسهای گشاد و اکسسوریهای دستوپاگیر خودداری کنید تا از گیر کردن آنها در قطعات متحرک دستگاه جلوگیری شود.
دستگاه را هرگز با دستان خیس یا مرطوب لمس نکنید و از ریختن مایعات روی آن خودداری کنید.
دستگاه را هرگز باز نکنید و تعمیر آن را به کارشناسان مجاز بسپارید.
پس از اتمام کار، دستگاه را خاموش کنید و سیم برق آن را از پریز بکشید.
دستگاه را با یک پارچه نرم و خشک یا مخصوص تمیز کنید و از استفاده از مواد شوینده تند یا سایشی خودداری کنید.
در صورت بروز هرگونه مشکل یا خطا در دستگاه، سعی نکنید خودتان آن را تعمیر کنید. در عوض با مرکز خدمات مربوطه تماس بگیرید و از راهنمایی آنها استفاده کنید.
این نکات به شما کمک میکند تا از دستگاه پیکور به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و عمر آن را افزایش دهید. علاوه بر این سلامت جانی شما نیز در زمان استفاده از پیکور به خطر نخواهد افتاد.
دستگاه پیکور یک ابزار تخریب است که برای کندن و شکستن بتن، سنگ، آسفالت و مصالح سخت دیگر به کار میرود. این دستگاه با تولید ضربههای قوی و متوالی، ماده را خرد میکند. پیکورها از منابع تغذیه مختلفی مانند برق، باد، بنزین و هیدرولیک استفاده میکنند و در اندازهها و قدرتهای متفاوتی تولید میشوند.
در این بخش نحوه کار با پیکور را توضیح دادیم و نکات مهم برای استفاده از آن لیست کردیم. اگر قصد خرید و استفاده از این دستگاه را دارید، نکات این مطلب را فراموش نکنید تا سلامتتان حفظ شود و دستگاهی با عمر بیشتر داشته باشید.
دسته بندی:
مقالاتاز جدیدترین اخبار، دانستنی ها، جشنواره ها و قیمت ها اطلاع پیدا کنید.
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید