هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
متاسفانه محتوایی پیدا نشد
شورینگ وسیلهای است که در ساختمانسازی برای ایجاد یک تکیهگاه موقت برای یک گودال، بنا یا سازه از آن استفاده میشود. نامهای دیگر آن شمعکوبی یا شمع زنی است و کاربردهای بسیار زیادی دارد. شورینگ هنگام مرمت، تعمیر یا تغییراتی در سازهها مورد استفاده قرار میگیرد و از فروپاشی آن جلوگیری میکند. این ساز معمولاً به وسیله چوب و فلز ساخته میشود و دارای انواع مختلفی است. هر شمعکوبی کارایی خاص خود را داشته و برای هر قسمت از ساختمان باید از شمعکوبی خاص آن ناحیه استفاده شود. ما در ادامه برای شما توضیح میدهیم که شورینگ چیست و چه زمانهایی از این سازه استفاده میشود.
خرید والپست آماده
هنگامیکه فونداسیون ساختمانها تعادل لازم را نداشته باشد از شورینگ استفاده میشود.
اگر دیوارههای سازه دچار ترکخوردگی شوند، میتوان از شورینگ برای نگهداری دیوار استفاده کرد.
هنگام تخریب سازههای مجاور و وسعت گرفتن منافذ میتوان از شورینگ استفاده کرد.
به طور کلی در هنگام ترمیم و مرمت ساختمانها، زمانیکه نیاز به وجود یک تکیهگاه باشد، از شمع زنی استفاده میشود.
تسمه تنگ چیست؟
شمع زنی معمولاً به ۳ صورت مورد استفاده قرار میگیرد که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. سادهترین نوع شمع زنی، شمع زنی مایل است. حالت شیبدار در این نوع شمع زنی، کمک میکند تا شمع بهآسانی به اهرم تبدیل شود. پیش از نظم نیز شمع به وسیله تسمه و قلاب در زمین محکم میشود. ما در ادامه بیشتر به موضوع شورینگ چیست و چه انواعی دارد میپردازیم.
برای شورینگ سقف و کف، از این نوع شمع زنی استفاده میشود که در آن چند شمع پشت بند شیبدار به زمین منتقل میشوند. یکی از مهمترین نکاتی که حین استفاده از این نوع شمع زنی باید به آن توجه داشته باشید، قرار دادن صحیح آنها است.
تسمه بولت چیست؟
تا این جای کار توضیح دادیم که شورینگ چیست و چه انواعی دارد. یکی از پرطرفدارترین و کاربردیترین انواع شورینگ، شورینگ شیب دار است. برای انجام این نوع شمع زنی نیز باید ابتدا محل نصب را بهطور کامل بررسی کنید و سپس روی یک صفحه دیوار زبانه و کام را نشانهگذاری کنید. پساز کندن قسمتی از زمین، پی شبکه و بالشتک را نصب کنید. برای قرار دادن شمع شیبدار درجای مناسب خود، میتوانید از شمع زیرین استفاده کنید.
بهتر است در قسمت فوقانی شمع شیبدار، یک شکاف ایجاد کنید تا برای حرکت اهرم این نوع شمع به بالشتک و قسمت پایین، از یک اهرم استفاده شود. توجه داشته باشید که بین شمع شیبدار و بالشتک باید زاویهای حدود ۸۹ درجه برقرار باشد. گل میخ، مهاربند راست و چپ و بلوکهای فاصله گذار برای محکم کردن سطح پشتی شورینگ مورداستفاده قرار میگیرند.
نوع دیگر شورینگ، شورینگ افقی است. کاری که شورینگ افقی انجام میدهد، مانند شورینگ شیبدار است. از این نوع شمع زنی بین سطوح دیوارهای موازی استفاده میشود. شرط استفاده از این نوع شورینگ، این است که دهانه بین دیوار کمتر از ۱۲ متر باشد. زیرا درصورتیکه دهانه دیوار بیشتر از ۱۲ متر باشد، استفاده از این روش، پرهزینه بوده و مقرونبهصرفه نیست. دهانههایی که کوتاه و کمتر از ۹ متر هستند، یک عضو افقی دارند. برای دهانههای بلندتر نیز، باید از ۲ شمع افقی استفاده کرد.
اگر بارهای مرده بهصورت عمودی و بهطرف پایین باشند، از این نوع شمع زنی استفاده میشود. معمولاً در این حالت بارهای مرده به یک تکیهگاه نیاز دارند. برای انجام این کار به چند ابزار تنظیم جهت سفت کردن، یک صفحه بالاسری و شمع عمودی و همچنین بالشتک و شل کردن شمع نیاز است.
معمولاً برای شمع زنی عمودی از دو شورینگ که محل اتصال آنها در رأس بالایی است، استفاده میشود. این اتصال نیز معمولاً به وسیله یک تیر افقی یا سوزن انجام میشود. گاهی نیاز است که سنگفرشهای کف را برداشته و برای ایجاد یک سطح تحمل مناسب، سوراخهایی در آن ایجاد کنید. اگر کف ساختمان به زیرزمین منتهی شود، میتوانید از یک تیر افقی نیز کمک بگیرید. استفاده از تیرهای افقی بهعنوان عضو چوبی سوم، بسیار مهم است. زیرا بین ۲ طبقه نمیتوانید از شورینگهای افقی استفاده کنید.
در بحث شورینگ چیست باید بدانید که پیش از انجام هر کاری باید محل نصب را از همه لحاظ بررسی کنید و پس از بررسی باید تصمیم بگیرید که چه تعداد شمع لازم است. پس از آن نیز باید محل پنجرهها و بارهای محتمل را تشخیص دهید. همانطور که گفتیم ابتدا باید میزان و ظرفیت تحمل بار کف و زمین مشخص شود. پساز آن باید بین بالشتک سقف و صفحات بالاسری پشتبند سقف نصب شود. نصب شدن این پشت بندها باعث آزاد شدن بارهای سقف و کف و دیوار کف میشود. توصیه میشود که تا حد امکان پشت بندها و دیوار فاصله کمی با یکدیگر داشته باشند.
در مرحله سوم نیز باید به وسیله پشتبندها، منافذ پنجرههایی که در مجاورت شمعها قرار دارند، انجام شود تا از بدشکلی یا حرکت منافذ پنجرهها جلوگیری شود. معمولاً یکسری صفحات چوبی بین لبه خارجی دیوار و پشت بندها قرار میگیرد.
در چهارمین مرحله نیز باید سوراخهایی بزرگتر از اندازهی سوزن در دیوار ایجاد شود.
سپس سوراخهایی برای قرار دادن شورینگ عمودی در کف و سقف ایجاد میشود.
در مراحل بعدی نیز زیر سریهای تراز کننده، باید روی یک سطح سفت قرار بگیرند. اگر لازم باشد، بهتر است سنگفرش کف برداشته شود و در مرحله آخر نیز چیدمان شمعهای افقی صورت گیرد.
ما سعی داشتیم در این مقاله شما را با انواع شمعبندی آشنا کرده و کاربرد و مراحل ساخت هر کدام را توضیح دهیم. همچنین برای شما توضیح دادیم که شورینگ چیست و چه کاربردهایی دارد. تحقیقات نشان داده که در تمام روشهای شمعبندی، اعضا اصلی از جنس چوب بوده که با سطح مقطع کوچکتری مورد استفاده قرار میگیرند. جهت اتصال مکانیکی این قطعات نیز از پیچ و مهره استفاده میشود. اگر قصد تعمیر، مرمت، ساخت یا بازسازی یک ساختمان را دارید، توصیه میکنیم کار خود را به پیمانکاران و مهندسان یا متخصصان این حیطه بسپارید زیرا شورینگ یک کار بسیار تخصصی بوده و فاصله بین قرار گرفتن این قطعات در پروژه بسیار حائز اهمیت است.
دسته بندی:
مقالاتاز جدیدترین اخبار، دانستنی ها، جشنواره ها و قیمت ها اطلاع پیدا کنید.
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید