هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
متاسفانه محتوایی پیدا نشد
نکتهای قابلتوجه برای استفاده از جکهای T شکل وجود دارد و آن هم توجه به ارتفاع استاندارد جک است. این جک تا ارتفاع ۳.۵ متری میتواند گزینه قابل اتکایی باشد؛ اما برای مقادیر بیشتر از این بهتر است از داربستهایی مانند اسکافلد استفاده شود.
اگر برای نگهداری سقف، جکهای صلیبی بکار روند، طبق استانداردهای موجود ارتفاع مناسب ۳ متر خواهد بود. توجه شود که حداکثر زمان برای قالب برداری نیز ۱۴ روز ذکرشده است. برای ایمنی بیشتر توصیه میشود که از پایههای اطمینان استفاده شود.
والپست جدید چیست؟
با بررسی اندازههای کلی جک سقفی و بخشهای مختلف آن پاسخ دقیقتری برای سؤال جک سقفی چیست خواهید یافت. در بخش پایینی یک جک، لولهای تعبیه شده است که قطری در حدود ۶ سانتیمتر دارد. ضخامت این لوله حدوداً ۲ میلیمتر میباشد.
در قسمت بالایی یک جک نیز لولهی دیگری لحاظ شده که از نظر اندازه، تفاوتهای کوچکی با بخش پایینی دارد. معمولاً قطر لوله ۵ سانتیمتر و ضخامت آن ۲.۵ میلیمتر در نظر گرفته میشود. تمامی اندازههای ذکرشده را میتوان در جکهای صلیبدار، U و T شکل مشاهده کرد.
نکته مهمی که باید به آن اشاره شود این است که یک جک استاندارد و البته سالم قادر است تا ۱.۵ تن فشار را دوام بیاورد. در نظر داشته باشید برای جکهای سقفی، سایز استانداردی تعیین شده که ارتفاع آن ۳.۲ متر بوده و وزنی معادل ۱۴ کیلوگرم دارد. علاوه بر این مورد اندازههای دیگری نیز وجود دارند که در ذیل لیست شدهاند.
جک سر جدا و ثابت با طول ۳.۵ متر
جک سر جدا و ثابت با طول ۴ متر
جک سقفی ۵ متری
بیان این نکته خالی از لطف نیست که یک جک سقفی بدون در نظر گرفتن سر جکها میتواند وزنی معادل ۱۲.۵ تا ۲۱ کیلوگرم داشته باشد. وزن خود سر جکها به تنهای چیزی حدود ۴ تا ۶ کیلوگرم است. با توجه به اهمیت و نقش مهم یک جک در فرآیند ساختوساز نباید از لولههای درزدار در تولید آن استفاده شود. چراکه درزها میتوانند بهعنوان مراکز تمرکز تنش عمل کرده و دچار شکستگی شوند.
والپست منقطع چیست؟
این ابزار ازجمله مهمترین تجهیزاتی است که در پروژههای عمرانی مورد بهرهوری قرار میگیرد. همانطور که بیان شد، جک سقفی نگهدارندهای است که بهصورت موقت بکار گرفته میشود تا بار وارده از سقف یا در برخی موارد دیوارهای جانبی را تحمل کند. بدیهی است وقتی به وظیفه خطیر این وسیله پی برده میشود، حساسیتهای زیادی در مورد کیفیت آن مطرح باشد.
کیفیت، پارامتری است که علاوه بر تحمل بار، فیکس شدن در زمینهای ناهموار را نیز تضمین میکند. در حقیقت یک جک استاندارد در سطح زیرین خود فرو نمیرود. واضح است که در غیر این صورت چه مشکلاتی ممکن است به وجود آید.
جک سقفی تا پایان ساخت یک طبقه مورداستفاده قرار میگیرد. اینکه هدف، ساخت یک ساختمان دوطبقه کوچک باشد یا یک برج چندین طبقه اهمیتی ندارد، جکهای سقفی یکی از مهمترین لوازمی هستند که در طی پروسه ساخت به آنها نیاز است.
در فرآیند ساخت انواع جکهای سقفی ممیزیهای فراوانی لحاظ میشوند تا کیفیت محصول نهایی کاملاً مطلوب باشد. ازاینرو میتوان از آنها بهطور بلندمدت استفاده کرد. همین موضوع باعث شده است تا بهکارگیری جکهای دسته دوم در برخی مواقع مورد تأیید صنعتگران این حوزه باشد. بهرهوری از جک سقفی دسته دوم بهخصوص در پروژههای کوچک انتخابی هوشمندانه است که میتواند به کاهش چشمگیر هزینهها منجر شود.
علاوه بر این در اکثر موارد جکهای دسته دوم کیفیت بسیار مطلوبی داشته و استفاده از آنها با چالش خاصی همراه نخواهد بود. بااینحال بهتر است برای پروژههایی که وزن سازه مقدار قابلتوجهی است، ریسک نکرده و از جکهای نو استفاده شود؛ چراکه در صورت بروز مشکل، خسارات جبرانناپذیری به بار خواهد آمد.
گفتنی است که این محصول در صورت خرابی قابل تعمیر است، بهگونهای که بعد از درست شدن میتوان از آن با خیال آسوده استفاده کرد.
در پاسخ کلی به سؤال جک سقفی چیست؟ میتوان گفت جک سقفی ابزار بسیار مهمی است که اغلب در ساخت یک سازه مورداستفاده قرار میگیرد. با توجه به اینکه ابزاری مصرفی به شمار نمیرود، اکثراً دیده میشود که پیمانکاران برای تهیه آنها به سراغ موارد بیکیفیت میروند. این مورد میتواند علاوه بر اتلاف انرژی، هزینه و وقت، خطرات جانی نیز برای افراد در حال کار داشته باشد. استفاده از جک سقفی دسته دوم میتواند در مواردی توجیه داشته باشد، اما حفظ امنیت افراد باید در صدر تمام نکات باشد.
دسته بندی:
مقالاتاز جدیدترین اخبار، دانستنی ها، جشنواره ها و قیمت ها اطلاع پیدا کنید.
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید